HTML

Alaplap

2010.09.03. 07:00 IT Steve

Ha a CPU a számítógép agya, akkor az alaplap az idegrendszere. Az ő feladata az adatok továbbítása számítógépen belül az egyes hardverelemek között. Az alaplapon találhatóak azok a bővítő- és csatlakoztatási helyek (fizikai interfészek), amelyekhez a rendszer elemeit illeszthetjük (CPU, merevlemez, memória...).

Egy alaplap, rajta bővítőhelyekkel, ki- és bemeneti interfészekkel

 


Az alaplapon sok ún. "integrált" eszköz is található. Ez azt jelenti, hogy egy alkatrészt, mondjuk egy processzort, nem kell külön megvásárolnunk a számítógépünkhöz, hanem azt az alaplappal egybeépítve kapjuk meg. Ennek a hátránya, hogy a számítógép teljesítményét drágább növelnünk, hiszen nem csak egy új (nagyobb teljesítményű) processzort kell vennünk, hanem minimum egy új alaplapot is.

Szólj hozzá!

Címkék: hardver processzor alaplap cpu integrált

A bejegyzés trackback címe:

https://zsargon.blog.hu/api/trackback/id/tr452256403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása